Kenapa Mesti Simpan Emas

EMAS PENYELAMAT KEJATUHAN NILAI WANG
Emas penyelamat kejatuhan nilai wang KERANA kenaikkan harga barang menyebabkan kuasa beli merosot dan kejatuhan nilai wang SETERUSNYA akan menaikkan harga emas dalam negara Malaysia.

2. EMAS PELINDUNG NILAI TERUNGGUL
Emas pelindung nilai terunggul KERANA emas tidak boleh dibinasa dan tetap bernilai walau terbakar, tenggelam air atau hancur SETERUSNYA emas tetap bernilai dan laku seluruh dunia.

3. EMAS SEBAGAI ASET DAN INSURAN HIDUP.
Emas aset simpanan paling selamat dan sebagai insuran harta waktu kecemasan KERANA emas mudah di jual beli seluruh dunia SETERUSNYA mudah dimanipulasi seperti pajak waktu kecemasan.

4. EMAS PENJANA HARTA
Emas penjana harta kekayaan KERANA kelaziman sifat manusia wang untuk dibelanjakan dan emas untuk disimpan SETERUSNYA tabiat simpan emas menyebabkan harta makin bertambah

5. EMAS PENGELAK KEBOCORAN WANG.
Emas mengelak kebocoran wang dengan membeli emas KERANA emas disayangi dan susah dijual berbanding wang yang terlalu mudah dibelanjakan SETERUSNYA memupuk amalan berjimat cermat dan tabungan emas bertambah tanpa disedari.

6. EMAS ADALAH PELABURAN TERMUDAH MODAL TERENDAH
Emas adalah pelaburan paling mudah dan selamat KERANA hanya perlukan modal serendah RM100 atau beli 1g emas sahaja SETERUSNYA dapat memiliki pelbagai jongkong emas fizikal

7. EMAS ADALAH PELABURAN PALING SELAMAT
Pelaburan emas fizikal paling selamat KERANA pelabur menyimpan dan mengurus sendiri emas SETERUSNYA selamat dari ditipu pihak ketiga atau ekonomi tidak stabil kerana emas kalis inflasi.

8. EMAS ADALAH PELABURAN TERBAIK
Emas pelaburan terbaik kini KERANA harga emas rendah, kejatuhan nilai wang, ekonomi kurang stabil SETERUSNYA menjana keuntungan apabila harga emas naik jadi MESTI TUKAR WANG KEPADA EMAS SEKARANG JUGA.

Advertisements